Motor

Je auto is stuk

Dat je ballen je auto is helemaal stuk een heeft nu een WOK status. Deze auto wil je dan meestal graag laten repareren, maar dat kan niet altijd. Som is het zo dat je auto total loss wordt verklaard. Total loss heb je op verschillende manieren want je auto hoeft niet altijd in de kreukels te liggen wil het total loss zijn. Hierover ga je meer lezen in deze blog. 

Total loss

Zoals we al zeiden heb je verschillende soorten total loss. Je hebt namelijk technisch total loss en je hebt economisch total loss. Deze twee verschillen redelijk en wat ze betekenen. Technisch total loss houd in dat de auto helemaal in de kreukels ligt. Je mag dan ook vaak van geluk spreken dat jij nog Ok bent. Er is namelijk vaak een heftig ongeluk gebeurd wil je auto technisch total loss zijn. Economisch total loss houd in dat je vaak nog wel in de auto kan rijden. Dit mag dan niet omdat je auto een WOK status heeft, maar het kan vaak nog wel. Economisch total loss kan ook zijn omdat de auto is gestolen. Een economisch total loss houd in dat de auto niet meer gerepareerd kan worden of dat de dagwaarde van de auto lager ligt dan de reparatie kosten. Als je er dan voor kiest om je auto toch te laten repareren loop je verlies. De meeste mensen kiezen er dan voor om je auto naar de autosloperij te brengen. 

De autosloperij

Als je auto dan toch naar de autosloperij moet dan is het niet zo dat je auto daadwerkelijk wordt gesloopt en dan weggegooid wordt. In een autosloperij gaan ze net iets anders te werk dan de meeste mensen denken. Als er een auto aankomt bij een autosloperij dan wordt de auto helemaal uit elkaar gehaald. Dit noem je demonteren. Bij het demonteren van een auto kijken ze welke onderdelen er nog verkocht of gerecycled kunnen worden. Vaak zijn dit er wel een hoop. Al het oud ijzer wat op de auto zit kan sowieso gerecycled worden en hiermee wordt ook de vergoeding bepaald. Andere overige onderdelen die kunnen nog tweedehands verkocht worden. Die gaan dan naar een opslag en worden vanuit daar weer verkocht. De rest van wat overblijft wordt wel echt gesloopt en weggegooid. Dat wordt dan met andere resterende auto’s samengeperst en vervolgens bij het afval gedumpt. 

Reacties uitgeschakeld voor Je auto is stuk