sloopauto

Wat is autodemontage?

Kort maar krachtig is autodemontage het demonteren van een auto. Veel mensen demonteren hun auto ook vaak zelf voor onderdelen. Dit doen ze, omdat de onderdelen in de auto meestal nog een waarde hebben. Dit doen ze voornamelijk wanneer de reparatiekosten hoger zij dan dat de marktwaarde van de auto is. Je kan de auto ook naar de sloperij brengen, dan verkoop je je auto aan de autosloperij. Je auto aan de autosloperij geven is een hele slimme zet en het is nog duurzamer en veiliger ook.

Voordelen autodemontage

Autodemontage heeft erg veel voordelen, als je zelf aan de slag gaat met je auto kan je op veel onderdelen een mooi bedrag krijgen. Je haalt dan alle onderdelen uit een auto, dit komt het vaakst voor wanneer de auto niet meer op de weg mag. Dan is de auto dus of total loss verklaard of de kosten van de reparatie van de auto zijn hoger dan dat dan de waarde van de auto is. Wat je moet doen hierbij is alle goede onderdelen uit de auto verwijderen, vervolgens maak je al die onderdelen goed schoon. Hierna kan je ze voor veel geld verkopen. Dit kan heel snel gaan of juist helemaal niet ligt, maar niet aan de vraag op dat moment op de markt. Als je het na een tijd te lang vindt duren kan je er altijd nog voor kiezen om het te brengen naar het autodemontagebedrijf. Dit is ook een duurzame manier, hier worden alle onderdelen gecontroleerd en de herbruikbare onderdelen gerecycled en vervolgens verkocht.

Wat kun je inleveren bij een autodemontage bedrijf?

Heb je een sloopauto of een auto met schade, dan zal bijna elke autodemontage bedrijf blij zijn als de vraagprijs van jouw auto goed is. Het kan daarom slim zijn om verschillende autodemontage bedrijven te vergelijken voordat je je auto naar een bedrijf wegbrengt of laat ophalen. Denk ook na bij je keuze van de locatie voor het brengen of weg laten halen van jouw sloopauto of schadeauto. De meeste autodemontage bedrijven kopen niet alleen auto’s, maar ook andere voertuigen zoals boten, aanhangers, vrachtwagens, oud ijzer of andere metalen die een waarde hebben. Omdat zei vaak in grotere hoeveelheden oud ijzer inleveren kunnen ze hier meer geld van krijgen. Als jij nog een sloopauto een auto met schade of oud ijzer hebt liggen kan je altijd even langs gaan of bellen naar een autodemontage bedrijf om te vragen of je er ook een vergoeding voor terug krijgt.

Reacties uitgeschakeld voor Wat is autodemontage?