sloopauto

Wanneer zou jij je auto naar de sloperij kunnen brengen?

Als je een ongeluk met je auto hebt gehad en dat er erg veel schade aan over is gebleven of dat er door een andere manier veel schade te bevinden is op de auto ga je naar de garage toe. Hier kijken ze of je auto nog te repareren valt of dat je auto total loss word verklaard en dus niet meer door de keuringen heen komt. Als je auto total loss word verklaard word je auto een sloopauto genoemd. Met kleine schade is dit nog meestal goed te maken, maar bij grote schade word het al snel lastiger. Als je auto teveel schade heeft, komt die niet meer door de keuringen heen en mag je met de stand van je auto op dat moment niet meer op de openbare weg rijden. Je kunt er dan niet meer erin rijden, maar de btw en de verzekering loopt nog door, dit is erg vervelend. Op dat moment is het verstandig om naar de autosloperij te gaan om te laten zien en te kijken of je auto nog te redden is voor een prijs dat je de auto nog waard vind of is. Wanneer de auto het niet meer waard is, word je auto van je naam afgehaald en de verzekeringen en de btw-kosten stop gezet. Maar wat gebeurt er daarna?

Wat voor voordelen heeft de auto naar de sloperij brengen voor mij?

Als je je auto naar de sloperij brengt heb je een paar voordelen. Heb je zelf een trailer dan bespaart dit je kosten en kun je de sloopauto zelf naar de sloperij brengen. Bij de sloperij wordt je auto wordt van je naam gehaald en de btw en verzekering die er aan vast zit gekoppeld worden verwijderd. Daarna word je auto gewogen op de hoeveelheid oud ijzer dat zich in de auto bevindt en gekeken naar de herbruikbare onderdelen die er in voorkomen. Hiervoor kun je een bedrag voor terug krijgen. Je kunt er ook voor kiezen om zelf te gaan sleutelen aan je auto, maar dit is een stuk minder veiliger en hierbij haal je vaak niet de maximale winst uit je auto. Grotendeels duurt dit ook langer dan dat je de sloopauto naar de autosloperij brengt.

Heeft mijn auto een toppunt aan waarde?

In de meeste gevallen komt het voor dat je tussen de 100 en 300 euro terug kan krijgen voor je sloopauto. Natuurlijk zijn hier ook veel uitzonderingen voor, dus is dit ook niet in elk geval van belang. Dus er zit geen maximale waarde aan je auto dat je terug kunt krijgen, maar het zit meestal wel tussen een bepaalde breedte.

Reacties uitgeschakeld voor Wanneer zou jij je auto naar de sloperij kunnen brengen?