autodemontage
Uncategorized

Autodemontage bij de autosloperij

Een autosloperij is een term voor een bedrijf dat auto’s sloopt. Eigenlijk noem je het een autodemontage bedrijf erkend door het RDW en het ARN. Hier worden auto’s gesloopt op een duurzame manier, deze auto’s hebben geen waarde meer voor de maatschappij. Bij autodemontage komt er veel kijken en er zijn verschillende redenen voor. Zo zijn er mensen die de auto naar de autosloperij brengen voor verschillende doeleinden. Bij autodemontage is het van groot belang dat het duurzaam verloopt, omdat dit niet in het verleden gebeurden. De sloperij voert autodemontage uit, zodat de auto volledig verwerkt kan worden. Uiteindelijk worden alle afvalstoffen van het verwerken, verwerkt in nieuwe producten zoals nieuwe auto’s. Maar waarom je auto naar de autosloperij brengen voor autodemontage? En hoe doen ze dit precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt. Lees het artikel daarom eens grondig door.

Waarom je auto naar de autosloperij brengen voor autodemontage?

Er zijn diverse redenen waarom je je auto naar de autosloperij zou moeten brengen voor autodemontage. Als je auto total loss is verklaard, of niet door de keuring heen komt, is het van belang dat je de auto laat maken. Echter, is dit niet altijd rendabel en liggen de reparatiekosten soms hoger dan de waarde van je voertuig. Dit betekent dat je auto klaar is voor de sloop en dat er autodemontage kan worden uitgevoerd. Je kunt je auto natuurlijk via het internet verkopen, maar in de meeste gevallen kan dit veel tijd in beslag nemen. Mensen zijn namelijk niet snel tevreden met een sloopauto. Je krijgt ook een kleine vergoeding voor het inleveren van een sloopauto bij de autosloperij. Ook weet je op deze manier zeker dat de auto op een duurzame manier gesloopt wordt. 

Hoe voeren ze autodemontage uit?

De autosloperij is een expert op het gebied van autodemontage. Ze weten precies hoe ze een auto moeten slopen op een duurzame manier. Zo halen ze alle vloeistoffen en gevaarlijke stoffen, zoals de accu uit het voertuig. Ook kijken ze naar de waardevolle onderdelen en verwijderen ze deze ook uit het voertuig. Vaak worden deze goed schoongemaakt en in een groot magazijn geplaatst voor latere verkoop. Wanneer de sloopauto geen waarde meer heeft voor de autosloperij dan wordt deze naar de shredder gebracht. Het afval hiervan wordt door het ARN verwerkt in nieuwe producten, zoals nieuwe auto’s.

Reacties uitgeschakeld voor Autodemontage bij de autosloperij