sloperij
Uncategorized

Wanneer je auto naar de sloperij brengen?

Komt je auto niet meer de apk door? Vervelend, maar dat betekent wel dat je voertuig niet meer op de openbare weg mag komen. Ook kan het zijn dat je een ongeluk hebt gehad en dat het voertuig total loss is verklaard. Dit betekent dat je het voertuig moet laten maken, maar in sommige gevallen kunnen de reparatiekosten hoger liggen dan de waarde van het voertuig. Vooral met oude tweedehands voertuigen is dit het geval en kun je de sloopauto beter verkopen. Het verkopen van een auto met hoge reparatiekosten is moeilijk en kan maanden duren, terwijl je gewoon de belasting betaald. Dat is vervelend, maar je kunt hem veel beter naar de sloperij brengen. Wat doet de sloperij met je auto? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt. Lees het daarom eens grondig door.

Wat doet de sloperij precies met je auto?

De sloperij zorgt ervoor dat dat de auto wordt opgegeven voor demontage bij het RDW. Dit betekent dat de auto niet meer onder je naam staat. Wanneer de papieren zijn geregeld, gaat de sloperij direct aan de slag met het demonteren van het voertuig. Eerst worden alle vloeistoffen en gevaarlijke stoffen zoals de accu uit het voertuig gehaald. Dan beginnen ze met het demonteren van de onderdelen van het voertuig. Deze worden goed schoongemaakt en apart opgeslagen in een groot magazijn. In de meeste gevallen worden deze namelijk door verkocht aan mensen die zoeken naar onderdelen. Heeft de auto geen economische toegevoegde waarde meer voor de sloperij? Dan wordt het voertuig naar een shredder gebracht en wordt het afval hiervan verwerkt in nieuwe producten. De sloperij zorgt ervoor dat het hele sloopproces duurzaam verloopt. 

Hoe vind je de beste sloperij?

Wil je je sloopauto naar de sloperij brengen? Goed idee, maar je moet natuurlijk wel de juiste sloperij vinden bij je in de omgeving. Bij het zoeken naar een sloperij, is het van belang dat deze erkend is door het RDW en het ARN. Daarnaast kan het handig zijn om een sloperij te zoeken met een ophaalservice voor de sloopauto. Dit kan je namelijk veel tijd en moeite schelen. Het is niet verstandig om alleen te zoeken naar de sloperij met de hoogste vergoeding voor je voertuig. In de meeste gevallen is de kwaliteit van de service belangrijker dan de vergoeding voor je sloopauto

Reacties uitgeschakeld voor Wanneer je auto naar de sloperij brengen?